Moni elinvoimainen yritys etsi uutta omistajaa marraskuun ensimmäisenä päivänä, kun AKY – Akavalaiset yrittäjät ry:n ja Suomen Yrittäjien Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeen ensimmäiset yhteiset Yritysmyyjäiset Helsingissä toivat ostajat ja myyjät yhteen Maria 01:n kasvuyrityskampukselle.

– Näissä myyjäisissä ei myyty mokkapaloja vaan toimivia ja kannattavia yrityksiä, Uudenmaan ov-hankkeen projektipäällikkö Arto Kämppi toteaa.

Ostajissa oli mukana niin sijoittajia kuin oman yrityksensä kasvua kiihdyttäviä ostajakandidaatteja, jotka etsivät joko valmiille asiakaskunnalleen sopivaa ja omaa toimintaa täydentävää yritystä tai toista tukijalkaa bisnekselleen. Vaihtoehtoina olivat myös vähemmistöosakkuus, jos myyjä oli valmis jäämään kehittämään yritystään. Osa myyjistä oli valmis luovuttamaan yrityksensä eteenpäin, osa etsi kasvulle lisää lihaksia.

Iiris Konttinen oli hakemassa MOOD+ Oy:n kehittämälle digitaaliselle palvelulle design-taustaista tai hyvinvointialasta kiinnostunutta rahoittajaa.

– Ideaalitapauksessa löytyisi co-founder ja rahoittaja samassa paketissa. Kriteerinä on kunnianhimoinen kiinnostus mobiiliapplikaation kehittämiseen. Olemme kehittämässä joogan ja meditaation Airbnb:tä, palvelua, joka tuo yhteen joogan ja meditaation palveluntarjoajat, ohjaajat ja asiakkaat. Olemme nyt seed-vaiheessa, olemme olleet mukana Slushissa kolmena vuotena sekä Arctic15-teknologiatapahtumassa, Konttinen kertoo.

Illan aikana yrittäjät kohtasivat paitsi toisiaan, myös asiantuntijakumppaneita. Mukana oli myös Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

– Oli todella mielenkiintoista, sain inspiraatiota omaan tekemiseen, liiketalouden opiskelija Marianne Loijas kertoo.

– Akava on Suomen toiseksi suurin yrittäjäjärjestö. Yrityskauppa on varteenotettava vaihtoehto myös korkeakoulutetuille, sekä ostajana että myyjänä, AKYn puheenjohtaja Timo Saranpää muistuttaa.

Lisätietoa:

Arto Kämppi, projektipäällikkö
Uudenmaan ov-hanke
040 354 7492
arto.kamppi@yrittajat.fi

Timo Saranpää, puheenjohtaja
AKY – Akavalaiset yrittäjät ry 
050 523 6005
timo.saranpaa@ekonomit.fi  

Yritysmyyjäiset olivat osa Omistajanvaihdosviikon 31.10.–4.11.2022 tapahtumia.