Tapahtumat

Inspiroivat tapahtumat ja koulutukset jäsenjärjestöjemme jäsenille!

Kehitämme tapahtumiamme yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa täydentämään järjestöjen omia tilaisuuksia.

Päivitämme tapahtumakalenteriimme AKYn ja jäsenjärjestöjemme yrittäjyysaiheisten tapahtumien lisäksi myös ulkopuolisten sidosryhmien järjestämiä koulutuksia ja muita tilaisuuksia sekä tallenteita.

Materiaalipankista löydät mm. AKYn ja Uusyrityskeskuksen yhteisiä koulutusvideoita sekä katsottavat tallenteet.

WEBINAARIEN TALLENTEET LÖYDÄT MATERIAALIPANKISTA

Tallenteet ja muuta materiaalia voit ladata täältä.

YRITTÄJÄN SOSIAALITURVA -WEBINAARI 1.6.2023 klo 16:00-17:30

Yrittäjäkassan työttömyysturva-asiantuntija Teemu Ariluoma ja Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén kertovat yrittäjän työttömyysturvasta, YEL-vakuutuksesta ja sen vaikutuksesta muuhun sosiaaliturvaan.

Teemu Ariluomalle on karttunut kokemusta työttömyysturvan toimeenpanijana sekä yrittäjä- että palkansaajakassan puolelta.

Harri Hellstén on Suomen Yrittäjien Työmarkkina-asioiden päällikkö, jolla on pitkä kokemus sosiaaliturva-asioista. Harri oli myös toinen palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistämiseen liittyviin työttömyysturvan ongelmiin ratkaisuja etsineistä selvityshenkilöistä.

Ilmoittautuminen päättyy 30.05.2023

TIEDÄTKÖ, MITÄ HYÖTYÄ ON YRITTÄJÄN ELÄKEVAKUUTUKSESTA?

Tela järjestää yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkeyhtiöiden kanssa yrittäjien eläketurvaa käsittelevät tilaisuudet yhteensä viidellä paikkakunnalla touko-kesäkuun aikana. Kiertue päättyy 12.6. valtakunnalliseen webinaariin, joka on avoin kaikille yrittäjille ympäri Suomen. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yrittäjille riippumatta siitä, onko yrittäjäjärjestön jäsen vai ei, missä on vakuutettuna tai onko yrittäjätoiminta niin pientä, ettei se edellytä YEL-vakuutusta.

Yrittäjän eläkelaki YEL päivittyi kuluvan vuoden alussa. Muutos on herättänyt yrittäjäkentässä paljon keskustelua ja kysymyksiä, osin myös väärinymmärryksiä. Mitä lain päivitys käytännössä tarkoitti yrittäjien kannalta? Ja mitä hyötyä YEL:stä ylipäätään on yrittäjälle? Näitä kysymyksiä tilaisuuksissa käsitellään. Puhujina on asiantuntijat työeläkeyhtiöistä, Suomen Yrittäjistä ja Telasta.

Tilaisuuden infosivu ja ilmoittautuminen. Tilaisuus näkyy Telan somekanavissa, mm. Twitterissä: https://twitter.com/Tela_ry.

ILO IRTI YRITTÄJYYDESTÄ 13.6.2023

Otammeko vastaan tulevaisuuden sellaisenaan vai tuleeko meidän valmistautua siihen – ja kuinka se tehdään? Futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltunen kertoo meille tulevaisuusajattelusta ja antaa vinkkejä siitä, kuinka tulevaisuusajattelua voi hyödyntää omassa yritystoiminnassaan.

Mutta mikä ihme on Lipasu ja miten se liittyy kesään ja jäätelöön? Annika Ikonen, toinen yrityksen perustajista, tulee kertomaan Lipasu Oy:n tarinaa ja sitä, millä keinoin yritys sai jalansijaa kilpailevilla markkinoilla.

Ilo irti yrittäjyydestä on AKYn järjestämä perinteinen kesäkauden avaus, jossa inspiroivien esitysten lisäksi on tarjolla erinomainen mahdollisuus iloisiin kohtaamisiin ja verkostoitumiseen toisten akavalaisten yrittäjien kanssa.

Tervetuloa kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja yrittäjyydestä, myynnistä sekä kestävästä kehityksestä nyt ja tulevaisuudessa. Tapahtuman juontaa Agronomiliiton toiminnanjohtaja Timo Kaunisto.

Ohjelma

16.30 Ovet aukeavat ja pientä purtavaa
17.00 Tervetuloa ja ajankohtaista, Akavalaiset yrittäjät, Timo Saranpää
17.15 Suomen Yrittäjien tervehdys, Petri Salminen
17.30 Maailman pelastaminen on sivuseikka, kun on kyse herkuttelusta, Lipasu Oy, Annika Ikonen
18.00 Tauko
18.15 Kolme avainta tulevaisuuteen: ennakointi, innovointi ja kommunikointi, Futuristi Elina Hiltunen
19.00 Verkostoitumista ja pientä purtavaa
21.00 Tapahtuma päättyy

Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaikille AKYn jäsenjärjestöjen yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Tapahtumaa ei striimata.

Paikka: Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu 8.6. mennessä!

TEKOÄLY JA KASVU – MITEN HYÖDYNNÄN TEKOÄLYN UUDEN MURROKSEN? 25.8. klo 9–12.30

Suomen Yrityskummit järjestää Kuopiossa Yrityskummit 2023 -konferenssin. Perjantain ohjelmassa paneudutaan tekoälyn tarjoamiin mahdollisuuksiin ja mikroyritysten kasvun edellytyksiin. Tekoälyseminaaria voi seurata myös verkon kautta. Alustajina ovat mm. SiloAI:n hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä ja Oulun yliopiston professori Matti Muhos.

Ilmoittautuminen avataan pian.

SYKSYLLÄ TULOSSA MUUN MUASSA

AKYn syksyn ohjelmassa on tulossa webinaareja mm. seuraavista aiheista:

  • Yrittäjien vakuutukset
  • Verotus
  • Hinnoittelu
  • Yrittäjän voimavarat ja jaksaminen
  • Tekoälyn hyödyntäminen
  • Kuluttajansuojalain muutokset
  • Potilasasiamies muuttuu potilasasiavastaavaksi – mitä se tarkoittaa
  • Hyvinvointialue-seminaari

 

Tiedot tulevista tapahtumista