Materiaalipankki ja tallenteet 

Alinna olevat AKYn ja Suomen Uusyrityskeskukset ry:n yhteistyönä tehdyt koulutusvideot ovat vapaasti katsottavissa.

Lataa uusin Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.

Tulevat koulutustilaisuudet löydät Tapahtumat-sivulta.

Etusivulla on katsottavissa neljä yrittäjätarinaa.

SOTE-YRITTÄJÄN PERUSPAKETTI: WEBINAARISARJA TALLENTEET

AKYn sote-liitot (Psykologiliitto, Puheterapeuttiliitto, Toimintaterapeuttiliitto ja Suomen Fysioterapeutit) järjestivät yhteisen webinaarisarjan liittojen jäsenille. Webinaarisarjassa käytiin käytännönläheisesti läpi kaikki olennaiset tiedot, mitä sote-yrityksen pyörittämisessä tarvitset.

Webinaarisarjaa täydennetään myöhemmin jatkokoulutuksilla ja liittojen omilla osuuksilla. Seuraa siis liittosi tiedotusta. 

10.4.2024 klo 15–16: Liiketoimintasuunnitelma (Jarmo Mäkelä, Suomen Fysioterapeutit)

Kirjallinen liiketoimintasuunnitelma eli LTS auttaa sinua jäsentelemään liikeideaasi ja kertoo, miten liikeidean käytännössä toteutat. Suunnitelman laatiminen ja liiketoiminnan huolellinen arviointi ovat hyödyllisiä ennen kaikkea itsellesi, mutta tarvitset liiketoimintasuunnitelmaa myös rahoittajia ja liikekumppaneita sekä starttirahan hakemista varten. Liiketoimintasuunnitelmaa voi hyödyntää myös esimerkiksi Soteri-rekisterin vaatiman toimintasuunnitelman pohjaksi. Koulutuksesta on hyötyä, vaikka olisit jo aloittanut toimintasi.

Jarmo Mäkelä toimii Suomen Fysioterapeuttien erityisasiantuntijana yrittäjäasioissa. Hänellä on pitkä kokemus yrittäjänä toimimisesta ja monialaisen sote-yrityksen johtamisesta.

17.4.2024 klo 15–16.30: Yrityksen perustaminen ja Toiminimestä osakeyhtiöksi (Sami Lukkarinen, Contralaw)

Suunnitteletko yrityksen perustamista tai oletko toiminimiyrittäjä, mutta suunnittelet yritysmuodon vaihtamista osakeyhtiöksi? Tässä koulutuksessa käymme läpi ensin yrityksen (tmi) perustamisen vaiheet, ja loppuosa koulutuksesta (n. 30 minuuttia) on omistettu osakeyhtiön perustamiselle. Voit liittyä koulutukseen siis myös myöhemmin.

Sami Lukkarinen (lakimies, OTM) on neuvonut, ohjannut ja kouluttanut sote-yrittäjiä jo yli 15 vuotta yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen liittyvissä asioissa. Samin käytännönläheisillä opeilla pääset varmasti eteenpäin!

24.4.2024 klo 15–16.30: Yrittäjän sopimustoiminta (Liittojen asiantuntijat)

Sopiminen ja sopimukset ovat yrittäjän arkea. Mitä esimerkiksi ammatinharjoittajasopimuksessa lukee tai pitäisi lukea? Miten sopimuksista neuvotellaan, ja mihin kannattaa laittaa nimi? Koulutuksessa käydään läpi erilaisia sopimuspohjia käytännönläheisesti.

Sote-liittoihin tulee runsaasti kysymyksiä erilaisista yrittäjän sopimuksista. Liittojen asiantuntijat antavat parhaat vinkit, jotka auttavat yksinyrittäjiä sopimusviidakossa.

2.5.2024 klo 15–16: Hankintamenetelmät (Anne Björklund, Eversheads)

Sotepalveluiden hankinnassa on useita mahdollisia menettelytapoja. Webinaarissa kerrotaan pääasiat hankintalain mukaisesta hankintamenettelystä, dynaamisesta hankinnasta sekä palvelusetelistä.

Webinaarin pitää Anne Björklund Eversheds Asianajotoimistosta. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kilpailu- ja hankintaoikeudellisista toimeksiannoista.

7.5.2024 klo 15–16: Mainonta ja markkinointi (Veera Matilainen)

Ajankohtaiset markkinoinnin ja mainonnan trendit sekä digitaalisen maailman mahdollisuuksia huomioiden sote-alan etiikan ja vastuun. Käymme läpi myös markkinoinnin kanavia ja toimiviksi osoittautuneita tapoja tuottaa markkinointia tämän päivän asiakkaalle. 

Veera Matilainen on palvelumuotoilija, yrityskehittäjä, tuotteistaja, digitaalisen markkinoinnin sekä kaupallistamisen asiantuntija, valmentaja ja mentori Tradenomi, JET (Johtamisen erikoisammattitutkinto), TKEAT (Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto).

Veeralla on laaja kokemus pk-yritysten liiketoiminnan kehittämisestä. Hän on toiminut esimiestehtävissä ja kehittäjänä kasvavissa yrityksissä ja myöhemmin kehittänyt yrittäjänä laajasti eri alojen liiketoimintaa. Veera on tuotteistamisen ja kaupallistamisen ammattilainen. Takana on jo satoja yrityksiä ja tuhansia yrittäjiä tuotteistamisen, kaupallistamisen, palvelumuotoilun ja digitaalisen markkinoinnin saralla. Veeran palautteet ovat erittäin hyviä ja hän on suosittu valmentaja sekä yhteistyökumppani näillä osa-alueilla.

Linkit tallenteisiin saat omasta liitostasi

WEBINAARI: YRITTÄJÄ - VAHVISTA HYVINVOINTITAITOJASI TALLENNE

Yrittäjyyteen liittyy monenlaisia taitoja, ja niistä keskeisin on taito huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

Webinaarin kouluttajana toimi Petra Bedda, työnohjaaja ja uravalmentaja, Loimu ry. Webinaari on suunniteltu erityisesti yrittäjien hyvinvoinnin ja jaksamisen tueksi, siinä annettiin välineitä, joilla rakennat kestävämmän ja tasapainoisemman arjen yrittäjyyden keskellä. Opit tunnistamaan stressin merkkejä ja saat keinoja sen hallintaan, kehittämään ajanhallintataitojasi ja löytämään uusia tapoja ylläpitää henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi vaativankin yrittäjyyden rinnalla.

Linkin tallenteeseen saat omasta liitostasi

WEBINAARI: YRITTÄJÄN VEROTUS KÄYTÄNNÖSSÄ TALLENNE

Koulutuksessa tarkasteltiin olennaisimpia verotuksen kysymykset, jotka liittyvät yrittäjän verotuksen hoitamiseen käytännössä.

  • verotettavan tulon laskenta
  • vähennyskelpoiset menot
  • eri yhtiömuodot
  • veroilmoitus ja verotusmenettely
  • rajapinnat yksityishenkilön verotukseen

Kouluttaja kauppatieteen lisensiaatti Risto Walden on verotuksen ja laskentatoimen asiantuntija Bilanssi Oy:ssä. Hänellä on pitkä kokemus kirjanpidon ja verotuksen alalta niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Risto on kirjoittanut lukuisia asiantuntijateoksia sekä kouluttaa laajasti. Hän on aiemmin työskennellyt Helsingin kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksella ja verohallinnossa verotarkastustehtävissä. Risto on vuonna 2003 valittu Helsingin kauppakorkeakoulun Vuoden Opettajaksi.

Linkin tallenteeseen saat omasta liitostasi

WEBINAARI: YRITTÄJÄN JA YRITYKSEN VAKUUTUKSET TALLENNE

Webinaarissa käytiin yleiskatsaus yrittäjän ja yrityksen riskienhallinnasta ja vakuutusratkaisuista liiketoiminnan turvaamiseksi:
• Lakisääteiset vakuutukset
• Yrittäjän ja henkilöstön vapaaehtoinen turva
• Yritystoiminnan vakuutusturva

Infon pitivät LähiTapiola Pääkaupunkiseudun palvelupäällikkö Hanne-Riina Hämäläinen ja avainasiakaspäällikkö Ville Tölli.

Linkin tallenteeseen saat omasta liitostasi

WEBINAARI: LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMINEN TEKOÄLYN AVULLA TALLENNE

Koulutuksessa tutustuttiin tekoälyä hyödyntäviin OpenAI:n työkaluihin yrityksen eri toiminnoissa. Kouluttajana toimii digitaalisen markkinoinnin ja liiketoiminnan kehityksen ammattilainen sekä yrittäjä Mikko Kauhanen, Adbookers.

Linkin tallenteeseen saat omasta liitostasi

WEBINAARI: INNOVAATIOSTA HANKINTAAN – PIENET YRITYKSET ❤️ JULKISET HANKINNAT TALLENNE

KEINO julkaisi syksyllä 2023 TKI-hankintapolkuoppaan julkisille hankkijoille. KEINO x Ekonomit yhteiswebinaarissa tarkasteltiin julkisen sektorin innovatiivisia hankintoja etenkin pk-yritysten näkökulmasta sekä sitä, millaisia mahdollisuuksia julkisen sektorin innovatiiviset hankinnat antavat yrityksille.

Linkki tallenteeseen.

WEBINAARI: VASTUULLISUUS TALLENNE

Suomen Yrityskummien toukokuun webinaarin teemana on vastuullisuus. Mitä eturivin yritykset edellyttävät toimittajiltaan vastuullisuuden, turvallisuuden, ympäristön ja laadun osalta. Alustajana toimi Arto Haikonen.

Webinaaritallenteita voi tilata osoitteesta info@yrityskummit.fi. 

WEBINAARI: MITEN PIENYRITYS ONNISTUU SOMEMARKKINOINNISSA TALLENNE

Suomen Yrityskummien huhtikuun webinaarin teemana oli pienyrityksen markkinointi sosiaalisessa mediassa, mm. miten suomalaiset käyttävät eri somekanavia, mitkä ovat somesuunnitelman perusteet ja mitkä ovat toimivan somesisällön kulmakivet. Alustajana toimi Marika Siniaalto.

Webinaaritallenteita voi tilata osoitteesta info@yrityskummit.fi. 

KANSANEDUSTAJAEHDOKKAAT YRITTÄJÄGRILLISSÄ TALLENNE HELSINKI-UUSIMAA VAALIPANEELI

AKY – Akavalaiset yrittäjät ja Suomen Yrittäjät
Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajaehdokkaiden vaalipaneeli tiistaina 7.3.

Panelisteina aakkosjärjestyksessä
Saara Hyrkkö, Vihreät
Pia Kauma, Kokoomus
Riikka Pakarinen, Keskusta
Dimitri Qvintus, SDP
Samuli Voutila, Perussuomalaiset

Paneelin vetivät Akavalaiset yrittäjät AKYn puheenjohtaja Timo Saranpää ja Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari

Katso paneelin nauhoitus

KANSANEDUSTAJAEHDOKKAAT YRITTÄJÄGRILLISSÄ TALLENNE HÄME VAALIPANEELI

AKY – Akavalaiset yrittäjät ja Suomen Yrittäjät
Hämeen kansanedustajaehdokkaiden vaalipaneeli keskiviikkona 15.3.

Panelisteina aakkosjärjestyksessä
Milla Bruneau, Kokoomus
Minerva Kastehelmi, Vihreät
Hilkka Kemppi, Keskusta
Tuomas Sorsa, Perussuomalaiset

Paneelin veti Akavalaiset yrittäjät AKYn puheenjohtaja Timo Saranpää

Katso paneelin nauhoitus

WEBINAARI: PUNTARISSA KASVUN JA TYÖLLISYYDEN KEINOT TALLENNE

Webinaari oli Akavalaiset yrittäjät AKYn järjestämä keskustelutilaisuus. Pääekonomistit Pasi Sorjonen Akavasta ja Mika Kuismanen Suomen Yrittäjistä esittelivät näkökulmia ja keinoja kasvun vauhdittamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi. Keskustelua moderoi Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas.

KATSO TALLENNE TÄSTÄ

Yrittäjän Luontoilta: Yrittäjän turvaverkot TALLENNE

Yrittäjän Luontoilta: Yrittäjän turvaverkot

10.2.2022 klo 17 – 18.30 

Tekniikan akateemiset TEK ja Suomen Ekonomit järjestivät yhteistyössä perinteisen Yrittäjän Luontoilta -verkkotilaisuuden, jonka teemana oli tällä kertaa yrittäjän turvaverkot. Eläke- ja työttömyysturva-asioista ja niiden kehittämistarpeista olivat alustamassa ja keskustelemassa johtava asiantuntija Katri Ojala ja ekonomisti Heikki Taulu Akavasta sekä työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä.

Keskustelua veti Lauri Salovaara, joka toi keskusteluun myös yrittäjän näkökulman ja kokemukset.

Katso Yrittäjän Luontoillan tallenne.

VALTAKUNNALLISIA YRITTÄJYYSINFOJA VERKOSSA

Uusyrityskeskuksen neljästä yrittäjyysinfoista saat vinkkejä ja ohjausta idean löytämiseen, kehittämiseen ja testaamiseen sekä alustavan liiketoimintasuunnitelman työstämiseen, tietoa sivutoimisesta yrittäjyydestä ja kevytyrittäjyydestä. Infot järjestetään Teamsin välityksellä.

Linkit yrittäjyysinfoihin